2016-04-12 08:00Pressmeddelande

Stjärnföretaget HappyBooking siktar internationellt

null

Från Luleå till Silicon Valley, på bara några år. HappyBooking, startup-företaget med hotellfokus, har siktet inställt på global erövring.

Tillsammans med Chalmers och Vinnova står Almi som partner för projektet Born Global. Ett acceleratorprogram som ska inspirera svenska startups att satsa internationellt, samtidigt som de får coachning, motivation och möjlighet att utveckla sin affär. Ett av företagen som fått chansen är hotellbokningsföretaget HappyBooking från Luleå.
– Programmet har verkligen inspirerat mig och mina kollegor och vi har fått rejäl nytta av all coachning, det är hög nivå på mentorerna, säger Thomas Andersson, VD på HappyBooking.

I mitten av mars åkte även företaget över Atlanten på en fältresa till Silicon Valley, vilken anordnades av Born Global och acceleratorprogrammet. Där fick de, förutom att träffa inspirerande och likasinnade företag som Airbnb, Uber och Facebook, även chans att pitcha sin idé för en kvalificerad panel.
– Det var en tävling där man fick två minuter på sig att pitcha sin affärsidé, och priset var en konsultation av höjdarfirman K&L Gates, värde 7000 dollar. Och vi vann, vilket kändes fantastiskt, säger Thomas Andersson.

HappyBooking är ett bokningssystem online för mindre hotell och vandrahem, som bland annat ska underlätta hanteringen av bokningar, ge en klarare överblick och hjälpa till att hantera betalningar. Och Thomas Andersson menar att verksamheten växer så att det knakar, mycket med stort stöd av Acceleratorprogrammet och Mentorprogrammet Almi Företagspartner tillhandahåller.
– Vi jobbar ständigt med försäljning och vidareutveckling och bara under mars växte vi med 17 procent. Vi finns även numera i fyra länder och har möjlighet att ha sju heltidsanställda. Nyckeln är helt enkelt att inte ge upp och att man omger sig med ett roligt team, som stöttar idén, säger Thomas Andersson.

Hans Å Strandberg, HappyBookings kontaktperson på Almi, är positiv till företagets och Thomas medverkan i Acceleratorprogrammet.
– Det är ett mycket intressant företag, och Thomas är väldigt innovativ. Han är en driven person med många bra idéer, och HappyBooking är ett spännande projekt. Det är också jättekul att vi har med någon från Norrbotten, att det uppmärksammas och att vi får fram goda exempel, för det har vi många här, säger Hans Å Strandberg, affärsrådgivare Almi Nord.

FAKTA Born Global och Acceleratorprogrammet:
Programmet riktas mot svenska, ambitiösa startups med mål att växa internationellt. Programmet ger 10 företag chansen att gå igenom en process i kund- och företagsutveckling, för att få verksamheten att accelerera sin affär. Deltagarna får coachning av andra entreprenörer samt delta i en mängs olika workshops, allt under fem intensiva månader. 

Läs mer om Born Global och programmet här.

Kontakt:
Thomas Andersson, VD HappyBooking
tel. 0920-42 00 95
thomas.andersson@happybooking.com  
www.happybooking.se

Hans Å Strandberg, affärsrådgivare Almi Företagspartner Nord
tel. 070-586 79 33
hans.strandberg@almi.se

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.