2018-10-16 11:26Pressmeddelande

Stort intresse för att göra affärer med Norge

null

 

 

Stort intresse för att göra affärer med Norge

Norge är en viktig handelspartner för Sverige. Därför är det viktigt att företagare tar reda på vad som faktiskt gäller om man vill skicka varor, personal eller etablera företag i Norge, och därmed utanför EU. Den 17 oktober anordnas ett seminarium om export mot Norge med över 50 företagare anmälda.

- Vi inom regional exportsamverkan Jämtland Härjedalen får många frågor gällande export till Norge och ser detta seminarium som ett bra tillfälle att belysa vilka utmaningar och möjligheter som finns med export till Norge och där företagare har möjlighet att ställa sina specifika frågor till områdesexperter. Samtidigt är det ett bra tillfälle att uppmärksamma vilka stöd som finns tillgängliga för länets företagare, säger Sandra Festin, rådgivare på Enterprise Europe Network.

Företagaren Jörgen Eriksson från Ventana Hackås kommer vid seminariet att berätta om sina erfarenheter att arbeta företag till företag på den norska marknaden.
- Se möjligheterna, men glöm inte bort att göra hemläxan, menar Jörgen Eriksson.

Gränsexperterna som medverkar är Grensetjänsten Norge-Sverige, Business Sweden, Enterprise Europe Network, Skatteverket, KGH Customs, Almi, EKN och Region Jämtland Härjedalen.

När: 17 oktober
Var: ”Verket”, Prästgatan 50, Östersund
Tid: 11:30 till 16:30 Media är välkomna att delta hela eller delar av dagen

Bilder bifogas för fri användning.
Program bifogas.

Arrangörer:
Regional exportsamverkan Jämtland Härjedalen i samarbete med Interreg-projektet Gränsmöjligheter.

Kontakt:
Sandra Festin
Enterprise Europe Network
Tel: ¬46 (0)730 44 14 54
sandra.festin@almi.se


Länk:
www.gransmojligheter.com
www.verksamt.se/jamtland-harjedalen

Om Almi

Almi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet.

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.