2017-01-20 10:17Pressmeddelande

Swe Dala Tak har växt mest av alla företag i Dalarna

null

Almi samlade alla företagen på listan för att uppmärksamma den fina utveckling som de haft under året, alla med en omsättningsökning på över 170%, och dela ut diplom som ett bevis på bedriften. Med på listan finns företag från Borlänge, Gagnef, Hedemora, Ludvika, Rättvik och Smedjebacken, där det vinnande företaget är baserat.

Hans Astorin är VD på GävleDala, säger att det är en bedrift att placera sig på listan över huvud taget, konkurrensen är hård. Att ett företag placera sig i topp på listan två år i rad är otroligt fint, för att åstadkomma 790 procent i ökad omsättning som Swe Dala tak har gjort måste de ha gjort mycket målmedvetna satsningar i företaget. Han menar att det är viktigt att fira de prestationer som det innebär att växa så här mycket.

- Vi vill visa vilka fina företag som finns här i Dalarna och låta dem bli en inspiration för andra som är intresserade av att göra en liknande resa. Det går bra att växa företag här, det finns en god jordmån för det, säger Hans Astorin och fortsätter:

- På Almi jobbar vi med att utveckla det är därför vi tycker att det är roligt att lyfta fram framgångsrika företag som utvecklas bra och växer. Tillväxtligan blir också som en koll av tempen på näringslivet i Dalarna.

Henrik Camitz är VD på Swe Dala Tak, han säger att trots att när de startade 2014 så hade de inte kunnat förutspå att de skulle växa så mycket som de gjort.

- Jag startade företaget utan att kunna något om tak, vi var bra på att sälja. Det är viktigt att ha bra personal, och det har jag. Vi är ungefär 75-80 personer som arbetar i företaget.

Företaget har växt inte bara i omsättning utan också geografiskt, man har startat SweDala Syd med fokus på den skånska marknaden. Men för framtiden har inte Henrik Camitz fokus på att växa i samma takt.

- Att växa från 5 till 50 miljoner är en fin resa att göra, men nu vill jag arbeta med det jag har.

Den andra placeringen gick till Kbtstugan i Dalarna AB, som drivs av Nina Ashraf Babacan. Ett företag som främst arbetar med ungdomar i med psykosocial problematik och kvinnor som är utsatta för hedersrelaterat våld och i behov av skydd.

- Det är tredje året för vårt företag och jag tror att vår framgång ligger i att vi sätter människorna i fokus och att personalen ställer upp för varandra. Vi arbetar med hjärtat både med våra klienter, uppdragsgivare och inte minst personalen. Det är nog framgångsreceptet för oss. 

Hans Astorin menar att företagen på Tillväxtligan har en stor betydelse har för utvecklingen i länet

- Växande företag bidrar till en tillväxt för samhället genom at de skapar arbetstillfällen, men också genom att de gör affärermed andra företag i sitt nätverk, företag som ofta också finns här i Dalarna.


Hela Tillväxtligan Dalarna 2016

Plats, Företag, Ort, Omsättningsökning

1. Swe Dala Tak AB, Smedjebacken, 789%

2. Kbtstugan i Dalarna AB, Borlänge, 659%

3. Nallens Entreprenad AB, Rättvik, 570%

4. T.E Frakt AB, Borlänge, 361%

5. Framtida Bygg i Dalarna AB, Ludvika, 320%

6. Plåtslageri Ludvika AB, Ludvika, 213%

7. Dala Indiskt Kök AB, Borlänge, 212%

8. Kbt Beate & Daniel Aktiebolag, Hedemora, 176%

9. Swesharp Consulting AB, Borlänge, 171%

10. Dala Bygg & Betongteknik AB, Gagnef, 170%

Kriterier för att bli en del av Tillväxtligan:

  • Företaget har mellan 5-249 anställda
  • En omsättning mellan 5-500 Mkr
  • Ett positivt resultat före bokslutsdispositioner
  • Sunda finanser (inga betalningsanmärkningar o.dyl.)
  • Tillväxten ska ha skett organiskt, inte via förvärv
  • Syftet med Tillväxtligan är att lyfta fram företag som växer i regionen.

Om Almi

Almi erbjuder lån, riskkapital och rådgivning i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.