2017-10-04 13:43Pressmeddelande

Thomas Byström är Årets Mentor i Västernorrland

null

”Varje möte gjorde oss förälskade i vårt företag på nytt”

Thomas Byström har av Almi utsetts till Årets Mentor i Västernorrland i kategorin tillväxtföretag. Han utsågs vid en ceremoni under onsdagen på restaurang Knaust i Sundsvall och prisutdelare var Maria Wallner, mentoransvarig hos Almi Mitt.– Han har fått oss att själva hitta vår egen väg och vad vi ska prioritera, säger adepterna Amelie Saether och Evelina Sjödin.– Thomas Byström visar vilket viktigt tillskott en mentor är för ett företag inte minst i en tillväxtfas, säger Maria Wallner. Thomas Byström är också nominerad till utmärkelsen Årets Mentor i Sverige.

Thomas Byströms adepter: En röd tråd är hållbarhet
Årets mentor Thomas Byström är regionansvarig på Företagarna i Västernorrland och Jämtland. - Vår mentor har med sitt engagemang stärkt oss i varje möte och fått oss att själva hitta vår egen väg, vad vi ska prioritera och vad vi tar med oss vidare i vår expansion. Varje möte har gjort oss förälskade i vårt företag på nytt, säger adepterna Amelie Saether och Evelina Sjödin, som driver Amnis Hundhus i Sundsvall, med främst dagis, pensionat och frisörsalong för hundar. Företaget har sex anställda. - Vi planerar att skapa ett franchisekoncept och öppna en eller flera filialer. Mentorskapet har lett till att vi har kommit fram till vilka steg vi ska ta. En röd tråd är hållbarhet för såväl hundar, natur och medarbetare, säger de båda adepterna.

Juryns motivering till utmärkelsen av Thomas Byström: En stabil grund för expansion
Thomas Byström har inspirerat och hjälpt adepterna att skapa en stabil grund för deras planerade expansion. Med sin personlighet och sitt engagemang har han stärkt företaget i varje möte. Genom att vara ärlig, positiv och framåtdrivande kombinerat med att ställa bra frågor har han fått adepterna att själva hitta sin egen väg i företagandet och efter varje möte fått dem att bli förälskade i sitt företag på nytt.

Prisutdelningarna
Den nationella prisutdelningen för Årets Mentorer inom de båda kategorierna ”Nya företag” och ”Tillväxtföretag” i Sverige sker den 10 november i samband med mässan Eget Företag i Älvsjö.

Om mentorprogrammen
Utmärkelsen Årets Mentor delas ut av Almi Företagspartner och NyföretagarCentrum, som på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för tillväxtföretag och nya företag. Genom organisationerna får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas mellan 1.000 -1.500 mentorpar i Almis och NyföretagarCentrums olika mentorprogram över hela landet.

Mer information, kontakta:
Maria Wallner, affärsrådgivare Almi Mitt, mobil 070 336 06 33
Thomas Byström, Årets mentor tillväxtföretag, mobil 070 647 17 60
Amelie Saether och Evelina Sjödin, adepter - Amnis Hundhus http://www.amnishundhus.se/ mobil 070 238 87 62

Om Almi

Almi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet.

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.