2016-12-06 12:30Pressmeddelande

Tillväxtligan – De snabbast växande företagen i Västerbotten

- På Almi möter vi entreprenörer varje dag, många av dem blir framgångsrika, en del mycket framgångsrika. Genom Tillväxtligan vill vi lyfta fram framgångsrika företag och låta oss inspireras av dem. Det är viktigt att lyfta dessa förebilder då företag med tillväxt anställer och bidrar till nyskapande, säger Niklas Jonsson, VD Almi Företagspartner Nord AB.

Det finns många snabbväxande företag i länet. - Det är en utmaning att växa i snabb takt, säger Niklas Jonsson. Det ställer bland annat stora krav på ledning, organisation och ekonomi. De här bolagen är därför väl värda både uppmärksamhet och eloge.

Det företag som haft den största omsättningsökningen är Clockwork Umeå AB. Företaget toppar Tillväxtligan 2016 med en omsättningsökning på 679 procent. Clockwork Umeå erbjuder tjänster inom rekrytering och bemanning. Målgruppen består av företag som önskar hyra medarbetare eller söker assistans i en rekryteringsprocess.

Bakgrundsfakta för Tillväxtligan

För att vara kandidat till att hamna på Tillväxtligan gäller följande kriterier:

  • 5-249 anställda
  • 5-500 Mkr i omsättning
  • rörelseresultat >100 000 kr
  • sunda finanser
  • tillväxten ska i allt väsentligt ha skett organiskt

Nedan presenteras 10-i-topp listan för Västerbottens län. Listan visar företagsnamn, ort och omsättningsökning i procent det senaste verksamhetsåret.

Almis Tillväxtliga med de mest snabbväxande företagen i Västerbottens län

PlatsFöretagOrtOmsättningsökning
1Clockwork Umeå ABUmeå>675 %
2Konsultia ABUmeå>200 %
3Moggliden ABUmeå>125 %
4Personalkollen Sverige ABUmeå>125 %
5Coldwood Interactive ABUmeå>125 %
6Dräneringsspecialisten Segershop ABVännäs>125 %
7Fsg Sverige ABSkellefteå>100 %
8Byggmix i Norr ABSkellefteå>100 %
9Deius Personlig Assistans ABUmeå>100 %
10Tegs Entreprenad ABUmeå>100 %

Om Almi
Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Vi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag som satsar på tillväxt och expansion. Almi Företagspartner Nord ägs av staten tillsammans med regionala ägare.

Kontakt:
 

Hans Å Strandberg, Almi Företagspartner Nord, tel 070-586 79 33.

Om Almi

Almi erbjuder lån, riskkapital och rådgivning i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.