2016-02-01 09:59Pressmeddelande

Tillväxtligan – De snabbast växande företagen i Västmanland

I slutet av 2015 offentliggjordes listan på de 10 företag som vuxit mest under det senaste verksamhetsåret. Den 2 februari är det dags att vid en diplomceremoni kora det mest snabbväxande företaget i länet till vinnare av årets Tillväxtliga. Syftet med Tillväxtligan är dels att lyfta fram framgångsrika företag som inspiration för andra företag, dels att visa att det händer spännande saker i näringslivet.

- På Almi möter vi entreprenörer varje dag, många av dem blir framgångsrika, en del mycket framgångsrika. Genom Tillväxtligan vill vi lyfta fram framgångsrika företag och låta oss inspireras av dem. Det är viktigt att lyfta dessa förebilder då företag med tillväxt anställer, bidrar till nyskapande och utvecklar viktiga nätverk med underentreprenörer, säger Billy Bergåker, VD Almi Företagspartner Mälardalen AB.

Det finns många snabbväxande företag i länet. Samtliga 10 topplacerade företag på listan nedan har en tillväxt på över 80 %.

- Det är en utmaning att växa i snabb takt, säger Billy Bergåker. Det ställer bland annat stora krav på ledning, organisation och ekonomi. De här bolagen är därför väl värda både uppmärksamhet och eloge.

Det företag som haft den största omsättningsökningen är Sprinklerbolaget AB som 2014 omsatte 49 miljoner kronor, en omsättningsökning med 584 %. Företaget arbetar med aktiva brandskydd som till exempel sprinklers. Man kommer även inom kort att börja arbeta med ett helt nytt hybridsystem. Idag har företaget 35 anställda och arbetar med kunder som Ica och Ikea.

Bakgrundsfakta för Tillväxtligan

För att vara kandidat till att hamna på Tillväxtligan gäller följande kriterier:

  • 5-249 anställda
  • 5-500 Mkr i omsättning
  • rörelseresultat >100 000 kr
  • sunda finanser
  • tillväxten ska i allt väsentligt ha skett organiskt
  • Urval sker endast på aktiebolag

Nedan presenteras 10-i-topp listan för Västmanlands län. Listan visar företagsnamn, ort och omsättningsökning i procent det senaste verksamhetsåret.

Almis Tillväxtliga med de mest snabbväxande företagen i Västmanlands län

PlatsFöretagOrtOmsättningsökning
1Sprinklerbolaget ABVästerås584 %
2Andrema Byggservice ABNorberg486 %
3Imperia Bygg ABVästerås217 %
4Thor Shipping & Transport ABVästerås151 %
5Hm Powering Metering ABVästerås147 %
6Conic Punktgallerian ABVästerås102 %
7Proffs Service i VästeråsVästerås101 %
8Golden Dolphin AktiebolagVästerås92 %
9Totalentreprenad i Mälardalen AktiebolagVästerås88 %
10Ebes Ventilation i Västerås ABVästerås87 %

Om Almi
Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Vi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag som satsar på tillväxt och expansion. Almi Företagspartner Mälardalen ägs av staten tillsammans med regionala ägare.

Kontakt:
Billy Bergåker, VD Almi Företagspartner Mälardalen, 021-10 78 04
Tobias Torége, finansieringsrådgivare, Almi Företagspartner Mälardalen, 021-10 78 08

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.