2011-03-10 17:34Pressmeddelande

Uddevallaföretaget CableCup sätter taklamporna på plats med genial prisbelönad uppfinning

null

Nu är det slut med den sneda och vinda takkoppen ovanför taklampan. Den genialt enkla takkoppen CableCup vränger vem som helst enkelt på, vilken lutning taket än har. Den blev utsedd till Årets Sak 2010 av Designtorget. Hittills har man efter bara ett år sålt 10 000 takkoppar. Nu hårdsatsar man på en bredare lansering och produktutveckling bl.a. med hjälp av finansiering och rådgivning från ALMI Väst.

Kraftig försäljningsökning i Sverige och utomlands

Det är designduon Jonas Forsman och Lars Wettre, som ligger bakom den nya takkoppen. Den är unik genom att den är elastisk och vrängbar och passar alla tak- och lamp-konstruktioner. CableCup har förutom Årets Sak 2010 hos Designtorget tidigare vunnit Design S 2010 och tyska priset Red Dot Design Award. Man vänder sig bl.a. till inrednings- och designbutiker, lamptillverkare, elgrossister, arkitekter, inredare och elkonsulter. Förra året tillverkades 10 000 takkoppar hos ett företag i Ulricehamn.

– Vi tror på en närmare tredubblad försäljning under det här året. Vi sätter igång försäljning i Danmark, Norge och Holland nu under början av 2011. Intresse har också visats från Finland och Tyskland, säger Jonas Algotsson.

Funktion och design i kombination med kvalitet

Det finns ingen egentlig konkurrens bortsett från de svårmonterade takkoppar som idag följer med många av de lampor som säljs.

– De hot vi kan möta är dels patentintrång och dels att man sätter upp lampor utan takkopp. Patentintrång försöker vi möta genom licenslösningar och att erbjuda s.k. privat branding för dem som vill, säger Jonas Algotsson.

De takkoppar som man säljer idag finns i vitt, svart och rött. Nu pågår utveckling av

ytterligare varianter men också nya produkter som bygger på samma patenterade lösning. En s.k. blindkopp, CableCup Hide kommer att lanseras om några månader. Den används i tak där man vill dölja kontakter där man inte har lampor eller för att dölja kontakten och dra vidare kabeln till en lampa som hänger på krok någon annanstans i taket. Dessutom finns det ytterligare idéer till nya produkter men dessa är fortfarande bara på ritbordet.

– Vi vill kombinera funktion och design med kvalitet i allt vi gör, säger Jonas Algotsson.

För ytterligare information:

Jonas Algotsson, VD CableCup, mobil 070 629 97 02

Nils Carlsson, innovationsrådgivare ALMI Företagspartner Väst, mobil 070 667 40 78

ALMI Företagspartner har som mål att fler innovativa idéer kommersialiseras framgångsrikt, att fler livskraftiga företag startas och utvecklas och att fler företag ökar sin konkurrenskraft och tillväxt. Vi erbjuder finansiering och rådgivning.

Från våra kontor i Borås, Göteborg, Skövde och Trollhättan arbetar vi över hela länet och vi är väl bekanta med förutsättningarna i hela Västra Götaland.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.