2015-09-02 09:25Pressmeddelande

”Utan innovationschecken hade det tagit längre tid”

null

Djurtandvård i världsklass kommer från det svenska företaget Accesia.
Tack vare Almi Företagspartner AB Hallands innovationscheck har företaget kunnat utveckla ett helt nytt patentsökt behandlingsbord för djur:
Med Almis ovärderliga stöd har vi snabbare kunnat utveckla en produkt som väsentligt förbättrar både djurs och människors välmående vid behandlingar på veterinärklinik, säger Susanne Andersson, VD på Accesia.

Almi Företagspartner AB Halland har återigen fått uppdraget av Vinnova att dela ut åtta innovationscheckar på 100 000 kronor till företagare i länet. Ett av de företag som sökte - och fick - innovationschecken förra året är Halmstadsbaserade Accesia AB, som specialiserat sig på utbildning, utrustning och instrument inom djurtandvården.
– Humantandvården är ganska simpel vid jämförelse med djurtandvård, Vi människor har samma uppsättning tänder i munnen. Men inom djurtandvården ska vi kunna behandla allt från gnagare som hamster och kanin, olika typer av katter till olika storlekar av hundar och hästar samt emellanåt exempelvis isbjörn eller tiger, säger Johan Cavalli på Accesia.

”Doing well by doing good”
Utöver produktutvecklingen håller Accesia Academy flertalet utbildningar för hundratals veterinärer och djursjuksköterskor från hela världen. Det var för tolv år sedan som Susanne Andersson, med lång erfarenhet från både djur- och humantandvård, startade Accesia AB I dag är företaget i mycket stark tillväxt och de10 anställda arbetar kompromisslöst med djurtandvårdsom är etisk, effektiv och ergonomisk under mottot ”Doing well by doing good”.

Sök innovationscheck
Med hjälp av innovationschecken har Accesia kunnat ta in externa ingenjörstjänster och därigenom kunnat utveckla produkten snabbare och den skall lanseras redan i höst.
– Utan innovationschecken hade vi nog tvingats att prioritera mycket hårdare och det hade tagit mycket längre tid, säger Johan Cavalli.

Sök Almi Företagspartner AB:s innovationscheck, villkoren för att söka är bland annat att ni är ett företag med tillväxtpotential som har 3-249 anställda. Läs mer på Almi Hallands hemsida, www.almi.se/halland, under ”Nyheter”.

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.