2014-10-06 09:08Pressmeddelande

Utdelningsceremoni av Kung Carl XVI Gustafs pris till Årets Nybyggare

Pressinbjudan 6 oktober 2014

Ceremonin förrättas av H.M. Konungen.

Medverkande är Kanadas ambassadör Kenneth Macartney , SEB VD Annika Falkengren och före detta landshövdingen och tillika ordförande i den nationella nomineringskommittén, Björn Eriksson. Priset som instiftats av IFS, Stiftelsen IFS Rådgivningscentrum, är på 100 000 kronor och finansieras av SEB och ALMI Företagspartner AB. Årets Nybyggarpris Nystart delas ut till en person med utländsk bakgrund som under kort tid i Sverige och med små resurser har startat ett företag med framgång.

För sjätte året i rad utdelas också priset Årets Nybyggare Pionjär. Det går till en person med utländsk bakgrund som bott i Sverige under längre tid och genom idogt arbete lyckats skapa ett tillväxtföretag och står för nytänkande i sin bransch.

Syftet med prisen är att skapa förebilder för alla invandrare som valt att starta eget företag. Likt våra utvandrare har dessa nya svenskar tagit spaden i egen hand för att försörja sig själva och de sina. Efter utdelningsceremonin ges tillfälle för media att intervjua pristagarna och övriga medverkande.

Dag: 7 oktober 2014
Tid: kl. 16:00, platserna skall vara intagna senast kl. 15:45
Plats: Bernadottebiblioteket, Kungliga Slottet

Anmälan obligatorisk till Hovets informations- och pressavdelning, tel. 08-402 60 00 samt till IFS info@ifs.a.seÖvriga ledamöter i Nationella nomineringskommittén är:
Direktör Erik Belfrage, SEB
Direktör Gustav Douglas, Latour
F.d. Landshövding Gunvor Engström,
Direktör Salvatore Grimaldi, Grimaldi Industrier
Direktör Mats Torstendahl, SEB
Direktör Ali Karimi, Pars Gruppen
Koncernchef Göran Lundwall, Almi
Direktör Björn Rosengren, Kinnevik
Ständig sekreterare Rafael Bermejo, YUMP

För mer information kontakta:
Rafael Bermejo på 0706399121
Maroun Aoun på 070 4969826
http://www.aretsnybyggare.se/

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.