2015-09-21 15:48Pressmeddelande

Utveckla ditt företag tillsammans med Almi

Många mindre företag skulle kunna växa och anställa fler, men för de flesta stannar det vid en önskan. I vardagen varken hinner eller kan företagaren arbeta strategiskt och många gånger behövs hjälp och stöd för att starta en tillväxtresa.

– Det nya projektet Tillväxtlyftet är en fortsättning på ett nyligen avslutat treårigt projekt där vi tillsammans med fem län i östra Sverige drivit företagsutvecklingsprojekt finansierade av EU, förklarar Thomas Orrung.

Under den nya treårsperioden ges stöd för företagsrådgivning och coachning. Både behovet och potentialen är stort. Almi har i en undersökning visat att hälften av små företag vill och kan fördubbla sin omsättning inom tre år, men att det bara är cirka 25 procent av företag i den här kategorin som växer som önskats. Vad händer med de övriga 75 procent som både vill och kan?

– Många små och medelstora företag finns för att de är experter på något som saknas på marknaden. Det betyder inte att man är expert på alla delar av företagandet. Det är också så att vissa vanligtvis inte köper extern konsulthjälp. Därför handlar stödet mycket om att förstå nyttan med dialog för tillväxt, säger Ralph Lidberg, affärsrådgivare på Almi Företagspartner Stockholm Sörmland AB.

Företag från alla branscher kan söka stödet. Verksamheten ska vara etablerad i Sörmland och med en ambition att vilja växa, exempelvis med internationellt fokus; gärna unga företag eller företag som drivs av invandrare.

– Vi vill inte utesluta utan välkomna att kontakta oss och prata utveckling i ditt företag, säger Ralph Lidberg.

Kontakt

Thomas Orrung, Almi Företagspartner Stockholm Sörmland AB tel. 070-609 00 38

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.