2016-05-30 07:30Pressmeddelande

Välkommen till Digitalakademin den 31 maj i Malmö!

null

Google och Almi återkommer till Skåne för att utbilda länets företagare.

Tid: 31 maj. Samling kl 12. Programmet börjar sedan kl 13.00 på stora scenen.
Plats
: Slagthuset, ingång från Carlsgatan 12, Malmö. Pressens representanter kan anmäla sig vid ingången.

OBS! Möjlighet till intervjuer med Peter Fule från Google samt Lars Mårdbrant och Anders Norman från Almi före och efter kickoffen som är mellan 13-14.15.

13.00 – 14.15: Kickoff på stora scenen
Peter Fule, Google och Lars Mårdbrant, Almi Företagspartner berättar om Digitalakademin. Därefter följer Carin Daal, Region Skåne som berättar om digitaliseringens betydelse för Skånes näringsliv, inspiration och trendspaning om digitaliseringens möjligheter från Googles partnerbyråer. Moderator är Ulrika Ek.

15.00 - 18.00 Utbildningsblock
Områden som tas upp handlar bland annat om närvaro online, att får fler kunder, hur man driver trafik på hemsidan, prioriteringar, att implementera och utveckla den digitala investeringen. Utbildare är de skånska digitala expertföretagen Resultify, TopVisible, Viva Media och Knowit.

Digitalakademin är ett initiativ grundat av Google och Almi. Syftet är att utbilda svenska företag till att bättre ta tillvara de möjligheter som digitaliseringen erbjuder och målet är att svenska företag ska bli bättre på att utnyttja digitaliseringens möjligheter. Digitalakademin erbjuder ett kostnadsfritt utbildningspaket som täcker allt från online närvaro, e-handel, och digital verksamhetsstyrning till hur man skapar trafik till sin webbsida och får fler kunder. Kurserna leds av en Google-certifierad partnerbyrå.

Läs mer om Digitalakademin på www.digitalakademin.se

För anmälan och ytterligare information kontakta:

Lars Mårdbrant, kommunikationsdirektör Almi Företagspartner, Tel 070-314 34 34.

Filippa Freijd, kommunikationsansvarig Almi Skåne, Tel 070-679 39 36

Alt. drop-in anmälan i ingången.

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.