2015-05-22 11:49Pressmeddelande

Värmlands bästa innovatörer presenteras

- Pristagarna har chans att bli svenska mästare i innovationer

Tid: Onsdag 27 maj kl 14.00-15.00
Plats: Residenset, Karlstad

Prisutdelningen sker på residenset med landshövding Kenneth Johansson som prisutdelare. Vinnare utses i kategorin SKAPA Utvecklingspris och SKAPA Framtidens Innovatör. Det senare priset instiftades 2011 och går till unga personer upp till 30 år.

Båda pristagarna erhåller en prissumma på 15.000 kr vardera. De går vidare som Värmlands representanter till en stor galafinal den 5 november på Stockholmsmässan. I finalen erhåller varje länsvinnare i gruppen Utvecklingspriset ytterligare 10.000 kr från Stiftelsen Agne Johanssons minnesfond och tre personer har dessutom chans att dela på en prissumma på 550.000 kr.

Vid prisutdelningen på residenset kommer även SEB att överlämna ett hederspris på 5.000 kr.

Programtider

14.00 Kaffe med tårta
14.20 Landshövdingen inleder med reflektioner kring innovation och varför det är viktigt för Värmland
14.30 Anna Lundmark Lundbergh, vd Almi Företagspartner Värmland, reflekterar över Almis roll inom innovation i Värmland
14.35 Martin Bergstrand, innovationsrådgivare Almi Företagspartner Värmland, berättar om de priser som ska delas ut
14.40 Prisutdelning i kategorin SKAPA Framtidens Innovatör
14.50 Prisutdelning SKAPA Utvecklingspris
15.00 Håkan Eliasson, SEB, delar ut årets hederspris
15.05 Avslutning

SKAPA-priset är instiftat till minne av Alfred Nobel och har delats ut ända sedan 1986. Varje år har Almi Företagspartner utsett en länsvinnare, som fått tävla mot andra länsvinnare i den stora riksfinalen. Prisets syfte är att uppmuntra och belöna innovatörer i deras arbete med att ta fram nya produkter och tjänster som kan kommersialiseras och bli framgångsrika på marknaden.

Välkommen till prisutdelningen!

För mer information
Martin Bergstrand, innovationsrådgivare, tel 070-680 48 80
Anna Lundmark Lundbergh, vd, tel 0708-14 93 77

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.