2013-12-06 13:30Pressmeddelande

Västerbottens snabbast växande företag under 2013

Hård konkurrens i Tillväxtligan

Listan med de mest snabbväxande företagen i Västerbottens län

Källströms El & Entreprenad AB i Umeå är det mest snabbväxande företaget i länet. Företaget toppar Tillväxtligan 2013 med en omsättningsökning på 221 procent. Källströms El & Entreprenad AB tillhandahåller el-servicearbeten, markarbeten, maskinarbeten och fastighetsskötsel.

Det finns många snabbväxande företag i länet och konkurrensen är hård för en placering på listan. Följande företag är de snabbast växande i Västerbotten.

Almis Tillväxtliga

Placering  Företag    Ort   Omsättningsök.

1  Källströms El & Entreprenad AB  Umeå  >200procent

2  Sale-Market Umeå AB    Umeå  >175 procent

3  Mexor i Skellefteå AB    Skellefteå  >175 procent

4  Dohi Sweden AB    Umeå  >150 procent

5  Mobile Partner Sweden AB    Umeå  >150 procent

6  Pahners AB    Vilhelmina  >125 procent

7  Norsjö Trä AB    Norsjö  >125 procent

8  Welding Group Sweden AB  Umeå  >100 procent

9  Trejon Försäljnings AB  Vännäsby  > 75 procent

10  Byske Skogstjänst AB  Byske  > 75 procent

 Mer information: Hans Å Strandberg, Almi Företagspartner Nord, tel 0920-379 33.

Om Tillväxtligan:

Två gånger om året publicerar Almi listan med de 10 snabbast växande företagen i länet. Tillväxten mäts som omsättningsökningen för de två senaste åren, baserat på offentlig information från UC Select. Företagen ska ha mellan 5 och 250 anställda och visa ett positivt resultat. I slutet av året utses det mest snabbväxande företaget i länet till vinnare av årets Tillväxtliga. Syftet är att lyfta fram framgångsrika företag som inspiration för andra företag i regionen.

Om Almi

Almi erbjuder lån, riskkapital och rådgivning i företagandets alla faser från idéer till framgångsrika företag. Visionen är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Det kan gälla en idé om en ny produkt eller tjänst, att starta ett nytt företag eller att utveckla ett befintligt företag. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära kunderna med 40 kontor över hela landet. Almi Företagspartner Nord är verksamma i Norr- och Västerbotten genom kontor i
Luleå, Skellefteå och Umeå.

 

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.