2015-12-02 07:10Pressmeddelande

Västernorrlands innovatörer inom sport möts i Sollefteå

Den 4 december anordnas ”Innovated by Sport”, med temat produktinnovationer, på Hallstaberget i Sollefteå. Ett inspirations- och matchmakingevent för innovatörer och företagare med nya produktidéer kopplat till idrott. Dagen syftar till att främja utvecklingen av nya produkter och företag inom sportnäringen i Västernorrland.

"Vi letar ständigt efter innovativa idéer och företag som vi kan hjälpa till att skala upp på en global marknad. Sverige har ett starkt varumärke i sportnäringen och vi vill nu hitta alla guldkorn i Västernorrland”, berättar Cecilia Nordlund på Åkroken Business Incubator som arrangerar dagen tillsammans med Almi Företagspartner Mitt och Enterprise Europe Network.

Innovated by Sport är ett heldagsevent för innovatörer och entreprenörer från Västernorrland som syftar till att främja utvecklingen av nya produktinnovationer i länet kopplat till idrott. Deltagarna kommer under dagen att få inspiration, handfast vägledning och möjlighet att skapa nya kontakter inom området. På plats finns även aktörer som på olika sätt kan bidra till en lyckad produkt- och affärsutvecklingsresa.

– ”Att sammanföra olika kompentenser skapar nya spännande affärsmöjligheter och med vårt nätverk kan vi lyfta dem vidare till internationell nivå”, säger Terese Nordquist på Enterprise Europe Network.

Inspirerande företagsresor
På programmet står inspirerande företagare som berättar om sin resa från idé till framgångsrikt företag:
Johan Öberg – Elpex. Företaget från Öjebyn som har sålt rullskidor sen 1987 och nu är ett av världens ledande varumärken för rullskidor. Nu har de nya ägare och rullar vidare mot nya mål.
Magnus Eriksson och Elin Malmsten – ProSharp. Familjeföretaget i Njurunda som startade med en uppfinning för 29 år sedan och vars produkt nu slipar skridskor till SHL-spelare, NHL-spelare, Damkronorna och olympiska guldmedaljörer inom konståkning.

Vägledning inom licensiering
Medverkar gör även Sten Wigert, innovationsrådgivare på Mittuniversitetet och styrelseledamot i Svenska Uppfinnareföreningen, som berättar om processen att licensiera idéer och innovationer. Sten ger handfasta tips och råd kring vad man ska tänka på och vad som faktiskt går att licensiera.

Nya möten ger nya möjligheter
Efter lunch och en miniutställning väntar en workshop där deltagare matchas ihop och får diskutera gemensamma skärningspunkter, omvärld och framtiden tillsammans utifrån flera perspektiv.

– ”På Almi kommer vi i kontakt med företagare som har många spännande idéer och det är i mötet med andra som nya möjligheter och skärningspunkter uppstår. Att skapa ett event där företag kan få träffa varandra kan utveckla både team och idé”, säger Laura Kettle på Almi Företagspartner Mitt.

För mer information, kontakta:
Cecilia Nordlund – Affärsrådgivare, Åkroken Business Incubator
070-55790 03, cecilia.nordlund@akroken.se

Terese Nordquist - Affärsrådgivare Internationalisering, Enterprise Europe Network
070-40 66 123, terese.nordquist@almi.se

Laura Kettle - Affärsrådgivare Innovation, Almi Företagspartner Mitt
060-163567, Laura.Kettle@almi.se

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.