2015-11-12 15:50Pressmeddelande

Vemservice är årets innovatör på Guldgalan i Östersund

null

Vemservice i Vemdalen mottog idag priset som Årets Innovatör i Jämtlands län under Guldgalans Akt 1 på Storsjöteatern i Östersund. Deras innovation ”den superlastande bodbilen har gjort att verksamheten har fördubblats. Efterfrågan är stor och för att klara den går företaget från nio anställda till planerade 21 i en bransch som tydligt känt av konjunkturnedgången.

Priset går till en innovatör eller ett innovationsteam i Jämtlands län som lyckosamt introducerat sin vara eller tjänst på marknaden. Vinnaren får en statyett i form av en enhörning. Likt en Pegasus med sina vingar ska den ta pristagaren mot högre höjder.

– Jag känner en stor glädje i det härl Att få en sådan uppskattning sporrar oss att jobba vidare och att vara innovativa i det vi gör. Det gäller ju att vara först, ligga i framkant och hitta på nya saker. De som härmar, de är alltid tvåa! Det säger Benny Larsson, vd och delägare i Vemservice.

Vemservice gör lastbilsbyggen, utvecklar specialfordon och utför ombyggnationer av alla tunga fordon. För utmärkelsen Årets Innovatör är det den superlastande bodbilen som står i fokus. I ett nära samarbete med SSAB har de på ett innovativt sätt utvecklat en egen bodbil – en kranbil som även kan lasta en bod. Vemservice har implementerat mycket hållfast stål i bilen och kan nu leverera en bodbil som har ca 40 procent högre lastförmåga än konkurrenternas alternativ.

– Vemservice och dess innovationsteam ser inga begränsningar, vare sig idémässigt, geografiskt eller kommersiellt. Från Vemdalen i Härjedalen skapar man innvation på högsta nivå, tillväxt i företaget och nya arbetstillfällen i avfolkningsbygd. Det är det bara att gratulera, säger Eva Högdahl, vd Almi Mitt.

Vinnarmotiveringen

Vinnarna har de senaste åren lyft mot nya höjder genom att i en konkurrensutsatt bransch lyckas stärka sin position och ta fram en helt unik produkt. Med innovativ höjd, såväl tekniskt som kommersiellt, höjs produkten till skyarna. Vinnarna är Vemservice och deras superlastande bodbil.

Kontaktpersoner

Benny Larsson, vd Vemservice, tel. 070-558 04 25

Eva Högdahl, vd Almi Mitt, tel. 070-576 77 22

Martin Hellström, kontorschef Östersund, Almi Mitt 070-258 04 35

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.