2012-03-22 09:33Pressmeddelande

Verkstadsindustridagen i Sundsvall 22 mars 2012

Från lokalt till globalt perspektiv för regionens tillverkningsindustri

Med en världsekonomi i gungning och en marknad utan tydliga geografiska gränser ställs den tillverkande industrin i regionen inför nya utmaningar. Under en gemensam dag på Södra berget i Sundsvall samlas nu drygt 100 personer för att prata framtid och rusta sig rätt.

– Tillverkningsindustrin i vår region är inte uträknad, menar Dick Jansson, vd för Handelskammaren Mittsverige och en av arrangörerna. Vi tror snarare att det finns bra möjligheter för de företag som vill och kan anpassa sin verksamhet till nya villkor. Men den som vill vara med framöver måste vara beredd att jobba hårt för den nya marknadens vinnare har mycket hög utbildning och jobbar hårt.

Kompetensförsörjning, varumärkesarbete och omvärldsbevakning är viktiga frågor som kommer att belysas under dagen liksom förmågan att förnya sig och hitta sitt värde.

Världsledande på värdebaserad försäljning
– Att sätta rätt pris på sina produkter och tjänster är avgörande, säger Maria Wallner, affärsrådgivare på Almi Företagspartner i Sundsvall och fortsätter: Därför är vi extra glada över att ha lyckats locka hit Todd C. Snelgrove, global manager på SKF, och en av de allra främsta i världen när det gäller just värdebaserad försäljning inom tillverkningsindustrin.

– Kanske är det viktigaste med Verkstadsindustridagen ändå möjligheterna att träffas och utbyta erfarenheter med lokala företag som redan kommit en bra bit på väg, funderar Maria. Genom att prata med varandra kan man hitta konkreta vägar framåt och kanske till och med inleda nya samarbeten. Målet med den här typen av arrangemang är som alltid att bidra till ökad handlingskraft och på så sätt stärka företagen i vår region.

För mer information kontakta Maria Wallner, Affärsrådgivare Internationalisering på Almi Företagspartner Mitt AB, 060 16 35 64/070 336 06 33 maria.wallner@almi.se

Se Dick Jansson och Maria Wallner prata om dagen på denna film:
http://youtu.be/v2ntpL4QwB4

Medverkande referensföretag från regionen:
Gerdins Group, Logosol, Oakgrove, SenseAir och Woolpower.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.