2011-03-04 09:48Pressmeddelande

Versatile Security tar in kapital från Almi Invest och Stockholms Affärsänglar

Stockholm, Sverige, Mars 4, 2011 – Versatile Security Sweden AB utvecklar produkter för IT-säkerhet med hjälp av kryptering, PKI och smarta kort. Förutom att bidra med en höjd säkerhet har produkterna förenklad integration, användarvänlighet och nytänkande i fokus. Kostnadseffektiva, säkra och smidiga säkerhetslösningar för små och medelstora företag saknas idag på marknaden. Versatile Securitys produkter fyller detta tomrum. Försäljningen sker primärt genom ett distributionsnätverk som täcker marknaderna i Norden, Europa, USA, Mellanöstern och Afrika.

”Nu får vi ett kapitaltillskott som möjliggör fortsatt och snabbare expansion. Dessutom tillförs företaget kompetens genom flera branschkunniga och erfarna styrelseledamöter”, säger Per-Anders Fjärdsäter, Vd på Versatile Security.

vSEC:CMS från Versatile Security är ett system för att administrera smarta kort. Systemet startas från ett säkert krypterat USB-minne, vilket ger stora fördelar: systemet är mobilt (kan användas från olika datorer), förinstallerat (appliance-modell) och all säkerhetskänslig data skyddas med hårdvara. Microsofts rekommendation (best practice) för Windows-inloggning är att använda smarta kort och det nya operativsystemet Windows 7 har i stor utsträckning anpassats för att förenkla detta.

”Versatile Securitys produkter får ett mycket bra betyg av både kunder och distributörer, samtidigt som ledningen får goda vitsord och har gott renommé i branschen”, säger Gunnar Lerjestad på Stockholms Affärsänglar.

Förutom vSEC:CMS, erbjuder Versatile Security: vSEC:ID, vSEC:USB och vSEC:MAIL.

Investerare är Almi Invest, Stockholms Affärsänglar samt ett fåtal privatpersoner.

”Företaget har nischat sig mot små och medelstora företag där behovet är stort av dessa produkter. Vi ser mycket goda förutsättningar för företaget att växa vidare”, säger Anna Söderholm, Investment Manager på Almi Invest.

Om Versatile Security

Versatile Security utvecklar smartkortlösningar inom området identity and access management. Våra kunder är organisationer, av varierande storlek, som kräver hög säkerhet och användarvänlighet. De innovativa och lättintegrerade lösningarna gör att våra kunder på ett säkert sätt kan identifiera, utfärda och hantera smarta kort mer kostnadseffektivt än andra lösningar på marknaden.

Vi erbjuder dessutom högkvalitativa tjänster så som support, underhåll, förvaltning och utbildning. Några kunder är: HSBC, Tieto, Centric, Cantref Housing, Trade River, Omegapoint och IKEA. Versatile Securitys produkter och tjänster kan köpas och levereras i hela världen genom ett omfattande återförsäljarnätverk och från www.versasec.com.

Om Almi Invest

Almi Invest - ett riskkapitalbolag med 7 fonder om totalt 1 miljard SEK - investerar i svenska onoterade bolag i tidig expansionsfas med ett kapitalbehov om upp till ca 20 MSEK. Per 31 dec 2010 uppgick antalet portföljbolag till 55 st och under 2011 beräknas ytterligare 60 nya investeringar göras. Investeringar görs i alla branscher och alltid tillsammans med andra privata investerare. www.almiinvest.se

Om Stockholms Affärsänglar (STOAF)
Stockholms Affärsänglar AB, STOAF, är ett nätverk med affärsänglar som investerar i unga, innovativa företag med tillväxtpotential. STOAF investerar i bolag som vill ha en aktiv kompetensinsats i sina företag och som har sitt säte i Stockholm eller dess närhet.

STOAF bildades 2009 och har närmare tjugo delägare och har hittills gjort sju investeringar. Investeringarna är främst gjorde inom IT- och medicinteknikområdet.

Mer information om STOAF finner ni på vår hemsida www.stoaf.se.

För mer information
Per-Anders Fjärdsäter, Vd Versatile Security, 070-998 89 41
Anna Söderholm, Investment Manager Almi Invest, 070-985 24 84
Sven Wallén, Stockholms Affärsänglar, 070-378 00 88Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.