2015-09-01 09:43Pressmeddelande

”Vi fick en bättre produkt med innovationschecken”

null

Med Transistors T-sign är det lätt att se om en teleslinga fungerar. En produkt som togs fram med hjälp av en innovationscheck från VINNOVA som Almi Företagspartner Stockholm Sörmland AB förmedlade.  – Tack vare att den här möjligheten fanns kunde vi gå i mål med en bättre produkt, säger Johan Hammarström, vd på Transistor.


I hörsalar, biografer och andra offentliga lokaler sitter det ofta en teleslinga, som är kopplad till ljudanläggningen, som ska hjälpa personer med hörapparat att höra bättre. Men det har inte gått att se i fall den fungerar eller inte. För att lösa problemet har Transistor utvecklat T-sign som visar för åhörarna om teleslingan fungerar och vilken styrka den har.
Skylten har en inbyggd detektor som visar om teleslingan fungerar genom att slingsymbolen lyser.

– Det har varit ett problem i alla år att teleslingan är där, men den är inte visuell. Den finns där men den är osynlig, det är bara de med hörapparat som märker om den fungerar eller inte, säger Johan Hammarström, vd på Transistor som tillverkar hörselprodukter.

”Fick en bättre produkt”

Innovationschecken man fick genom Almi var på 100 000 kronor.

Ett välkommet tillskott för Transistor som är ett litet företag med sju anställda. Med checken kunde de ta in externa tjänster inom elektronik, mekanik och programmering för att utveckla T-sign.

– Innovationschecken har möjliggjort att vi fick en bättre produkt än vad vi först hade planerat för. Det är en helt annan design och det har blivit en bättre produkt som nu är tillgänglig på marknaden. Vi har patentsökt T-Sign och vi tror även att den har exportpotential, säger Johan Hammarström.

Transistors T-sign användes ute bland allmänheten i somras då den fanns med under samtliga partiledartal i Almedalen.

Fler innovationscheckar

VINNOVA har i år igen gett Almi Företagspartner Stockholm Sörmland AB uppdraget att bevilja 28 innovationscheckar till innovationsprojekt i tidiga utvecklingsfaser. Den som får checken ska använda pengarna till att söka externa tjänster inom olika institut, högskolor eller andra kunskapsleverantörer.

Företaget som söker ska bland annat ha varit verksamt minst ett år, har minst tre anställda och att det finns en tillväxtpotential. Sista ansökningsdag är 29 september.

Läs mer om hur du ansöker här.

Kontakt

Christian Brantö, Innovationsrådgivare Almi Företagspartner Stockholm Sörmland AB, christian.branto@almi.se 0155-45 10 84

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.