2014-10-14 10:30Pressmeddelande

Vinnare av 2014 års Näringslivspris i Norrbotten

Näringslivspriset 2014 i Norrbotten 

I samband med landstingsfullmäktiges höstmöte 14 oktober utdelas Almi Företagspartner Nords och Norrbottens läns landstings gemensamma Näringslivspris för 2014 i Norrbotten. I år delas det ut för 31:a gången och det går till Kenth Fjellborg på Fjellborgs Sleddog Kennel AB. Syftet med det
gemensamma priset på 50 000 kr är att synliggöra framgångsrika företagare och därigenom stimulera näringslivsutvecklingen i länet.

Motivering

Kenth Fjellborg
Fjellborgs Sleddog Kennel AB

Under Kent Fjellborgs ledning har Fjellborgs Sleddog Kennel AB gjort medvetna val genom att erbjuda en internationell marknad exklusivt boende i väglöst land i kombination med aktiviteter med hög kvalité och naturupplevelser utöver det vanliga. Företaget är en av de större aktörerna inom upplevelseturismen inom Kirunaområdet med tre anläggningar och 130 draghundar. Kent Fjällborg har bedrivit verksamhet i 20 år och arbetat inom området i mer än 30 år.

Företagets framgång bygger på hårt arbete med att skapa en attraktiv miljö där mångfald och jämställdhet är en del av vardagen och där värdegrund och etik har högsta prioritet. Man har alltid kunden i fokus och kundens förväntningar ska alltid överträffas. Företaget har haft en stadig
omsättningsökning under senare år och gjort omfattande miljöinvesteringar i anläggningarna för att minska miljöpåverkan.

Företagsledaren Kenth Fjellborg har engagerat sig helhjärtat även i näringslivs- och byautveckling i Jukkasjärvi och är ett exempel på en entreprenör med samhällsengagemang som är väl värd att uppmärksammas.

Kent Fjellborg är en god förebild för andra i vårt län som vill starta och utveckla företag. Därför erhåller han Landstingets och Almi Företagspartner Nords gemensamma Näringslivspris 2014 för sitt framgångsrika företagande.

Presskontakter, för ytterligare information:

Almi Företagspartner Nord: VD Niklas Jonsson 070-535 13 75 eller Hans Å Strandberg,070-586 79 33

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.