2018-12-05 15:37Pressmeddelande

Vinnaren i Almis Tillväxtliga i Västernorrland löser boendeproblematiken

null

Årets vinnare i Almis Tillväxtliga i Västernorrland, Rentalux AB från Timrå , har en omsättningsökning på hela 397%. Rentalux AB specialiserar sig på att hitta tillfälligt boende för företag, framförallt till bygg och anläggningsföretag från Europa som jobbar i industri & infrastruktur projekt.

- Vår framgång är att vi hittat en nisch där efterfrågan är stor och att vi lyckats lösa det på ett effektivt sätt och leverera hög kvalité. Det började med industri investeringen i Östrand där det fanns en stor efterfrågan på tillfälliga boenden från företag i hela Europa som upphandlats för att utföra jobb. Nu expandera vi med våra kunder som även har verksamhet i andra delar av Sverige och i Norge och siktar på att erbjuda boenden till företag runt om i hela Europa säger Fredrik Kerttu.

- Vi vill också särskilt tacka vår rådgivare på Almi som utmanat oss genom att genomlysa vår affär och bidragit stort till vår förmåga att hantera vår tillväxt och utveckla lönsamheten i affären säger Clariza Kerttu.

Årets Tillväxtliga i Västernorrland domineras av företag med koppling till bygg och anläggning och speglar efterfrågan utifrån kraftfulla industri investeringar och bostadsbyggandet. Samtliga företag på listan har vuxit mer än 100 % i omsättning.

  • Att växa snabbt innebär stora utmaningar, bolagen som platsar in på Tillväxtligan har lyckats med konststycket att växa kraftigt och samtidigt uppvisa lönsamhet. Det vill vi i Almi lyfta fram och hylla, säger Eva Högdahl, Vd Almi Företagspartner Mitt

Metodik Nyttja offentlig statistik – UC Select – med en utsökning av omsättningsökning, baserat på bokslut och följande specificerade kriterier:

  • 5-249 anställda
  • 5-500 Mkr i omsättning
  • Rörelseresultat >100 000 kr
  • Sunda finanser
  • Tillväxten ska i allt väsentligt ha skett organiskt

Om Tillväxtligan

En gång om året publicerar Almi listan med de snabbast växande företagen i länet. Företagen ska ha minst 5 anställda, minst 5 mkr i omsättning och visa ett positivt resultat, sunda finanser samt att tillväxten i huvudsak ska ha skett organiskt.
Vid årsslutet utses det mest snabbväxande företaget till vinnare av årets Tillväxtliga. Syftet är att lyfta fram framgångsrika företag som inspiration för andra företag i regionen.

Kontaktuppgifter till företagen ligger i bifogad PDF.

Om Almi

Almi erbjuder Finansiering och Affärsutveckling till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet.


Om Almi

Välkommen till Almis pressrum! Här hittar du pressmeddelanden från Almi Företagspartner AB och Almis regionala bolag. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet. Under pressmaterial hittar du högupplösta bilder på vd:ar och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region. Här kan ni ta del utav Almi Invests pressrum.