2015-12-07 09:01Pressmeddelande

Yobber tar in 4 miljoner kronor från Almi Invest och Myrina Invest

null

Almi Invest och Myrina Invest investerar 2 miljoner kronor vardera i Yobber. Örebrobolaget har utvecklat ett verktyg som rationaliserar rekryteringsprocessen genom att vända upp och ner på den. Kapitalet ska användas till att sprida verktyget med hjälp av ökad marknadsföring.

− Vi har ett färdigt verktyg med ett tjugotal kunder såsom MAXI ICA Universitetet och Sale Nordic. Vi ska använda pengarna för att öka försäljningen med målet att femdubbla antalet kunder under det kommande året. Med de nya ägarna i ryggen har vi de bästa förutsättningarna för att lyckas med detta, säger Peter Röseberg, vd på Yobber.

Yobber effektiviserar hela rekryteringen, från platsannons till publicering, träffsäker gallring med hjälp av urvalsfrågor och videosvar samt återkoppling till kandidaterna. Med videosvaren vänder Yobber på rekryteringsprocessen och gör att arbetsgivaren snabbare hittar rätt personer att kalla till intervju, vilket leder till minskade rekryteringskostnader.

− Yobber fokuserar på personen bakom ansökan, vilket snabbar på hela processen. Vi såg direkt potentialen och tror att deras syn på att hitta rätt medarbetare matchar framtidens rekryteringsbehov, säger Sara Sjöborg Wik, vd på Myrina Invest.

− Vi investerar i bolag som vi tror kan växa långsiktigt, både i Sverige och internationellt. Vi ser att det finns ett tydligt behov av att effektivisera rekryteringsprocessen och tror att Yobber kommer spela en avgörande roll i att hjälpa sina kunder med det, säger Pär Carlshamre, Investment Manager på Almi Invest.

Almi Invest har tidigare investerat i bolag såsom till exempel Tobii Technology, Behaviosec, Fishbrain, Neo Technology och Bambuser.

För mer information, vänligen kontakta:

Peter Röseberg, vd Yobber,

E-post: peter.roseberg@yobber.se

Mobil: +46 (0)70-183 22 05

Pär Carlshamre, Investment Manager Almi Invest

E-post: par.carlshamre@almiinvest.se

Mobil: + 46 (0) 70-479 00 88

Sara Sjöborg Wik, vd och koncernchef Myrina Invest

E-post: sara.sjoborgwik@myrinainvest.se

Mobil: +46 (0)19-32 53 12

Om Yobber

Yobber vänder upp och ner på rekryteringsprocessen. Sociala medier och Big Data har lett till att CV och personliga brev inte håller längre, varken för arbetsgivare eller arbetsökande. Med Yobber kan arbetsgivare, oavsett erfarenhet eller rutiner för rekrytering, hitta rätt person på ett smartare, snabbare och billigare sätt. Bland kunderna märks MAXI ICA Universitetet och Sale Nordic för att nämna några. Läs mer på www.yobber.se.

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i tidiga tillväxtbolag. Vi skapar, med kompetens, kapital och nätverk möjligheter för bolag att växa. Investeringar sker i tidiga faser. Vi finns över hela landet genom 8 regionala fondbolag. Portföljen består idag av ca 400 tillväxtbolag i många olika branscher. Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.