2014-12-02 13:12Pressmeddelande

Ytterligare tio värmländska kvinnor diplomerade i den sista omgången av Styrelsekraft. Programmet Styrelsekraft bidrar till en positiv utveckling av företagen i Värmland

Den diplomutdelning som sker den 4 december kl 13.00 på residenset i Karlstad är också den sista i denna satsning på utbildning av kvinnor i styrelsearbete. Under de tre år denna utbildning funnits har totalt 36 värmländska kvinnor spetsat sig i styrelsefrågor.

Deras kompetens bidrar till en utveckling av styrelsearbetet såväl i det egna företaget som i andra företags styrelser, vilket gynnar företagen och bidrar till ökad tillväxt i Värmland. Ett faktum som understödjs av flera undersökningar, som visar på att jämställda styrelser och ett aktivt styrelsearbete med externa ledamöter ökar företagens konkurrenskraft och lönsamhet.

Styrelsekraft har även synliggjort alla dessa välutbildade kvinnor inom styrelsearbete. Detta bekräftas av att många deltagare fått förfrågningar och uppdrag i andra styrelser. En av dessa kvinnor är Linda Take, Utveckla ledare AB, som säger så här:

- Det har varit ett otroligt lärorikt år, med många nya insikter. Jag har fått ökad kunskap om hur jag ska hantera både företag som har det tufft ekonomiskt och företag som står i startgroparna för att ta ett stort steg framåt. Utbildningen har också givit mig ett fantastiskt nätverk och en otroligt bra mentor.

Styrelsekraft är en del av regeringens program för att främja kvinnors företagande och verka för fler kvinnor i styrelser eftersom mångfald i styrelser ökar förutsättningarna för tillväxt. Att programmet nu avslutas, innebär inte att fokus på kvinnors ökade kompetens i styrelser avtar.

- Tvärtom, säger Anna Lundmark Lundbergh, vd för Almi Företagspartner. Vi har nu tagit ett steg till genom att pröva programmet Styrelsematchning. Den kompetensbank vi nu har vill vi ska komma företagen till godo. Vi har erbjudit företag att få en genomlysning/analys av vilken extern kompetens företaget behöver för att nå sina mål. Därefter har en matchning mot de kvinnor som deltagit i Styrelsekraft gjorts. Ett nytt och kraftfullt sätt att rekrytera ledamöter istället för att välja från det egna nätverket. Det är glädjande att intresset har varit stort.

En värmländsk undersökning konstaterar att i 80 % av styrelserna finns inte någon kvinna representerad. Vi vet också att nio av tio vd:ar är män, som rekryterar i sina egna nätverk. Genom den plattform som byggts genom Styrelsekraft finns nu chans och tillfälle att ändra på denna struktur.

Följande kvinnor har deltagit i årets program och uppmärksammas av landshövdingen med diplom vid torsdagens ceremoni på residenset:

Annelie Brolinson, vd, Hemcheck AB

Maria Hollander, vd, Paper Province

Jenny Holmén, vd, Holger Andreasen AB

Frida Johansson, vd, Handelskammaren Värmland

Bibbi Kringlund, Kulinarika – vd och ägare, Mat&vinbyrån

Jessika Lundgren, vd Forshagabostäder AB, FABO

Karin Lundqvist, delägare Motherland AB

Sofia Rydahl, delägare, Ombildningskonsulterna AB

Charlotta Stenson, vd, Bulldozer kommunikationsbyrå AB

Linda Take, vd och ägare, Utveckla Ledare AB

Totalt i Sverige har 750 kvinnor gått programmet, varav alltså 36 av dem från Värmland.

Media är varmt välkommen att närvara vid ceremonin på residenset.

För mer information kontakta:

Anna Lundmark Lundbergh, vd Almi Företagspartner, tel 0708-14 93 77

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.