2019-03-29 12:26Pressmeddelande

Foresttechbolaget Organofuel vann Almi Pitch

Organofuel, vinnare Almi Pitch 2019Almi Invests vd Mikael Karlsson delar ut 100 000 kronor till Anna Svantes och Organofuel som vann pitchtävlingen under Åre Business Forum.

Ekovänlig teknologiplattform med skogen som råvara tog hem pitchpriset på 100 000 kronor och vann både investeranas och publikens hjärta och hjärna.

Organofuel har utvecklat en materialteknologi som ger energieffektivare, billigare och klimatsmartare tillverkning av t ex biodrivmedel och finkemikalier för livsmedelsindustrin, kosmetika, läkemedelsindustrin samt biomaterial för att ersätta plaster.

- Jag är så glad för vinsten, idag vann framtiden! Vår målsättning är att rädda världen och samtidigt bygga en affär. Vi kan påvisa hur man kan skapa produkter från forskning och skapa nya gröna näringar, säger Anna Svantes, sälj- och marknadschef på Organofuel Sweden.

Cirka 60 företag från hela landet hade nominerat sig till årets omgång av Almi Pitch Event. Tio stycken kvalade in till tävlingen och fick pitcha sin affärsidé inför en erfaren investerarpanel på Copperhill i Åre. Uppgifter för panelen var dels att ge värdefull återkoppling på bolagens pitchar och dels att bedöma affärsidéns potential.

I det första tävlingsmomentet fick företagen genomföra en femminuters pitch inför investerarpanelen. Därefter fick de tävlande genomföra en koncentrerad pitch på två minuter inför publik på Copperhill i Åre. Den slutliga vinnaren röstades fram av publiken.

- Det var mycket lärorikt med investerarnas råd. Jag fick bra feedback på hur vi kan jobba mer kostnadseffektivt och skruva på vår affärsmodell. Jag tog med mig vikten av att pedagogiskt kunna kommunicera vår affär på ett enkelt, relevant och fokuserat sätt, fortsätter Anna Svantes.

Läs mer om Organofuel Sweden här: https://www.organofuelsweden.com/

De som tog sig vidare till final var Sentinabay, Shimmercat och Organofuel Sweden.

Sentinabay har utvecklat en världsunik teknik för att framställa titannitrid för bl a rymd, medtech, racing och offshore.

Shimmercat har utvecklat en AI-mjukvara som optimerar bilder och laddningstider för snabbare webbsidor.


Om Almi

Vi investerar i framtida tillväxt! Almi erbjuder lån, riskkapital och affärsutveckling till företag med tillväxtpotential. Almi Företagspartner AB ägs av staten och är moderbolag i en koncern med 16 regionala dotterbolag och underkoncernen Almi Invest AB. De regionala dotterbolagen ägs till 51 procent av moderbolaget och till 49 procent av regionala ägare och erbjuder lån och affärsutveckling. Almi Invest ägs till 100 procent av moderbolaget och bedriver riskkapitalverksamhet. Almis verksamhet ska utgöra ett komplement till den privata marknaden avseende företags behov av finansiering och affärsutveckling.


Kontaktperson

Eva Högdahl
Vd, Almi Mitt
Eva Högdahl