2019-05-21 13:10Pressmeddelande

Företagsskolan för nyanlända har nått sitt slut

Bild på Almi Stockholms rådgivare Yamen Al KhaliliYamen Al Khalili

I två år har projektet Almi Business School haft över 220st deltagare som fått kunskap i hur man driver och startar företag i Sverige.

Projektet som är ämnat för nyanlända och personer med utländskbakgrund har bestått av kunskapsseminarium, nätverksträffar samt individuellrådgivning. Under en sex veckors period träffas deltagarna vid sex olika tillfällen tillsammans med Almirådgivare för att tala om hur du startar och driver företag i Sverige. Tillväxtverket finansierar delvis projektet, som ett av flera projekt inom sitt program, projektet löper från juni 2017 till juni 2019.

Under kursen har deltagarna fått kunskap, inspiration och nya kontakter som hjälper att planera kommande företagsstart. Kursen har bjudit på kunskap inom affärsjuridik, företagsekonomi, marknadsföring, företagskultur, finansiering, internationell verksamhet och mer. Deltagarna har också fått förmånen att träffa entreprenörer som har startat företag i Sverige och lyssnat till deras resor. Av de 220 deltagarna har idag omkring 30% startat företag eller är på god väg att starta företag i Sverige.

Nu går projektet mot sitt slut, detta firas med en final och avslutning på konferenscentret 7A den 10e juni i Stockholm för samtliga deltagare och inblandade i projektet. Almi Företagspartner Stockholm Sörmlands VD, Carl-Henrik Koit kommer att invigningstala på finalen. Syftet med avslutningen är att lyssna till framgångssagor från deltagarna i projektet samt en sista inspiration. Finalen utger även möjlighet för kursdeltagarna att nätverka och undersöka möjligheterna om Almi kan fortsatt stötta entreprenören och företaget för att utvecklas och växa.

 

Vad tror du kommer ske med deltagarna nu när kursen är slut?

- Jag tror att en del av deltagarna med tidigare erfarenheter kommer att starta företag och driva dessa framgångsrik med ytterligare kunskap i hur man driver ett företag i Sverige. Deltagarna som inte haft lika mycket kunskap eller tidigare erfarenheter i sin ryggsäck om företagande kommer troligtvis att avvakta med att starta företag, för att göra en grundligare efterforskning i vad som krävs av just denna person för att driva ett framgångsrikt företag i Sverige. Nyttan är inte hur många som startat företag eller ej, nyttan är kunskapsnivån av vad som krävs för att starta och driva ett hållbart företag i Sverige, säger Yamen Al Khalili, rådgivare, Almi Business School.


Vill du veta mer om projektet eller finalen? Kontakta Yamen Al Khalili:
Yamen.AlKhalili@almi.se
08-458 14 37Om Almi

Almi investerar i framtida tillväxt. Vi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet.