2020-02-11 06:20Pressmeddelande

Inbjudan: Framtidsdagen i Västerås 12/2 med b.la. Micael Dahlen och lokala företag

Framtidsdagen i Västerås 12 februari, urval av förmiddagens talareFramtidsdagen i Västerås 12 februari, urval av förmiddagens talare

 

Pressinbjudan: 12 februari, 08.00-12.30 (registrering från 07.30), Elite Stadshotellet, Västerås

 

Varmt välkomna att delta på Framtidsdagen den 12 februari i Västerås, en dag för länets företagare med fokus på utmaningar, trender och förändringar och hur framtiden faktiskt ser ut redan idag. Årets teman är är globalisering, digitalisering och en värld i förändring. Räkna med en dag full av spännande föreläsningar, inspiration, mingel och nätverk! Det blir både välkända talare, så som t.ex. Micael Dahlen från Handelshögskolan, "The rock star professor", samt lokala företagare och mycket mycket mer. Läs mer om Micael Dahlen och hans föreläsning nedan:

 

Micael Dahlen: Streamness - vad är nästa Nextopia?
Varför lyckas en del företag medan konkurrenterna faller? Och varför tävlar hundratusentals ungdomar om en resa till Mars? Svaret finns i sambandet mellan mänsklig evolution och modern teknik, i det Micael Dahlen kallar streamness. Det här fenomenet kan hjälpa till att förklara varför moderna företag som Spotify och Instagram ger så fantastiska resultat - de är byggda kring en enhetlig mening och går ständigt framåt, med hjälp av andra. Som 34-åring blev Micael Sveriges yngste professor. Micael kommer i sin föreläsning att locka fram och skapa nya tankar och vi kan lova att det blir utmanande, spännande och nytänkande när han ger oss sin syn på samhället, samtiden och framtiden.

 

Kända talare, lokala företagsberättelser och framtidens kompetensförsörjning
Utöver ovanstående talare kommer även Anna Nordlander, Amazonexpert, att föreläsa om att sälja på världens största marknadsplats online. Dessutom kommer två intressanta lokala företag berätta om sina spännande företagsresor, Elma Åhlin Bilalovic från Carpenter AB samt Therese Danielsson från Hasta AB. Vi får också besök av statssekreterare Malin Cederfeldt Östberg från Utbildningsdepartementet som kommer att prata om framtidens kompetensförsörjning och konkurrenskraft i en allt mer globaliserad värld. Lisa Arenö, från Add:action Utbildning är moderator för dagen.

 

Läs mer om Framtidsdagen >>

 

Bakom dagen står projektet Smart Tillväxt som i Västmanlands län projektleds av Almi Mälardalen. Smart Tillväxt är ett affärsutvecklingsprojekt för hållbar tillväxt i små och medelstora företag i Östra Mellansverige. I projektet ska fler företag dra nytta av regionens prioriterade områden för smart specialisering, och fler företag etablera sig på en internationell marknad. Projektet utvecklar även nya metoder för framgångsrik affärsutveckling. Projektet finansieras av Almi, Region Örebro län, Region Västmanland, och Europeiska Unionens Regionala Utvecklingsfond. Arrangemanget finansieras även av Tillväxtverket genom Enterprise Europe Network.

 

Tid: 08.00-12.30 (registrering öppnar 07.30)

Vi ordnar gärna med kortare intervjuer med föreläsare och/eller anordnare av dagen. Ca 180 deltagare är anmälda vilket ger goda möjligheter till intervjuer på plats även med lokala företagare. Önskan om intervjuer som inte sker spontant på plats är vi av praktiska skäl glada om vi får önskemål om i förväg så vi får möjlighet att lägga in detta så det passar i schemat för ankomst, utresa, föreläsningar och planerade pauser.

 

Av praktiska skäl önskar vi meddelande om närvaro innan ankomst. Ring eller maila Magdalena Götheden (se kontakt).

 

Plats: Elite Stadshotellet, Västerås

Kontakt: Magdalena Götheden, marknadskoordinator, Almi Mälardalen, 021-10 78 09 / 073-64 99 726, magdalena.gotheden@almi.se

Foton: Kontakta Magdalena Götheden om foton önskas.

Övrigt: Av praktiska skäl önskar vi meddelande om närvaro innan ankomst. Ring eller maila Magdalena Götheden (se kontakt).Om Almi

Vi investerar i framtida tillväxt! Almi erbjuder lån, riskkapital och affärsutveckling till företag med tillväxtpotential. Almi Företagspartner AB ägs av staten och är moderbolag i en koncern med 16 regionala dotterbolag och underkoncernen Almi Invest AB. De regionala dotterbolagen ägs till 51 procent av moderbolaget och till 49 procent av regionala ägare och erbjuder lån och affärsutveckling. Almi Invest ägs till 100 procent av moderbolaget och bedriver riskkapitalverksamhet. Almis verksamhet ska utgöra ett komplement till den privata marknaden avseende företags behov av finansiering och affärsutveckling.


Kontaktperson

Magdalena Götheden
Marknad & kommunikation, Almi Mälardalen
Magdalena Götheden