2024-01-31 08:59Pressmeddelande

Ny VD för Almi: Erfaren ledare från banksektorn

Anders FagerdalAnders Fagerdal

Almis styrelse har utnämnt Anders Fagerdahl till vd och koncernchef för Almi.

Anders kommer senast från en position som biträdande chef för Handelsbankens svenska kontorsrörelse. Anders har en gedigen erfarenhet från ledande befattningar inom Handelsbanken och hans bakgrund omfattar bland annat roller som Regionbankschef Sydöstra Sverige och General Manager Handelsbanken Singapore.

"Med Anders som vd ser vi fram emot en fortsatt stark utveckling av Almis verksamhet. Hans erfarenhet från en rad ledande positioner inom Handelsbanken kommer att vara en stor tillgång i hans nya roll på Almi. Med en karriär som präglats av starkt ledarskap och strategisk utveckling har Anders en utmärkt erfarenhet för att ta sig an de utmaningar och möjligheter som väntar”, säger Cecilia Daun Wennborg, styrelseordförande i Almi.

I sin nya roll på Almi kommer Anders att bygga vidare på organisationens framgångsrika arbete med att främja hållbar tillväxt i små och medelstora företag.  

”Att börja hos Almi innebär inte bara ett nytt kapitel i min karriär utan också en unik chans att aktivt bidra till tillväxten av det svenska näringslivet. Almi är en motor för positiv utveckling av näringslivet genom sin finansiering och stöd till företag inom en mängd olika sektorer. Med ett team av kompetenta och engagerade medarbetare ser jag denna möjlighet som något varje ledare skulle välkomna. Jag ser med stor entusiasm fram emot att leda Almi i dess fortsatta arbete med att stärka och utveckla företagandet i hela Sverige”, säger Anders.

Anders tillträder sin nya roll under andra kvartalet 2024.

 

För mer information:

Cecilia Daun Wennborg, Styrelseordförande

Sohana Josefsson, Hr- & kommunikationsdirektör

tel: +46 72 200 39 24 mejl: press@almi.se


Ämnen: Almi

Om Almi

Almi investerar i framtida tillväxt. Vi erbjuder lån och affärsutveckling till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet. 


Kontaktperson

Sohana Josefsson
HR, kommunikation och marknadsdirektör Almi
Sohana Josefsson